BEDRIJVEN EN WELLNESS: EEN GOUDEN COMBINATIE!

Bedrijven varen er wel bij als de werkomgeving bijdraagt aan een gezonde geest in een gezond lichaam.

 

Maar in het anderhalf jaar nadat corona ons in een wereldwijde shock bracht, is er veel gebeurd in de manier waarop we werken.
Gelukkig kunnen we sinds vorige week officieel de anderhalve meter maatregelen op de werkvloer loslaten. Voor veel werknemers en werkgevers is dit een grote opluchting. Maar toch weten we (met de wintermaanden voor de deur) dat er nog veel onduidelijk is over hoe de toekomst na deze pandemie eruit zal zien.

 

Wel weten we dat de samenwerking tussen collega’s en klanten in veel gevallen drastisch is veranderd. Nu het weer mogelijk is om te werken op kantoor merken we toch dat veel medewerkers het thuiswerken niet zomaar los kunnen laten. De voordelen van meer flexibiliteit enerzijds wint het in dit geval van de echte verbinding tussen collega’s. Terwijl deze verbinding juist zo belangrijk is voor o.a. de creatieve processen binnen bedrijven.

 

Tevens blijkt uit onderzoek dat 29 procent van de werkenden meer werkstress ervaren dan voor de corona-uitbraak. Daarnaast doet 39 procent het werk met minder plezier en 21 procent zegt dat de sfeer op het werk grimmiger wordt.

 

Bedrijven staan heel duidelijk voor nieuwe uitdagingen: Hoe gaan we de verhouding tussen thuis en op kantoor werken verdelen?

Tijd voor bedrijven om in actie te komen!

Naast dat bedrijven steeds meer moeite doen om hun werknemers op het werk te stimuleren om fitter en gezonder te worden door bijvoorbeeld het verstrekken van stappentellers en andere `wearables´ om fysieke activiteit te meten, moet juist ook gekeken worden naar mogelijkheden voor fysieke en mentale ontspanning. Juist tijdens werktijd! Werken op kantoor moet een veilige haven zijn voor medewerkers met thuiswerk-stress.

 

Investeren in de juiste gezondheids- en wellness voorzieningen geven de medewerkers extra redenen om een werkdag productief door te komen op kantoor.

 

Tevens zorgt het ervoor dat toptalent makkelijker aangetrokken en vastgehouden wordt, dat de productiviteit en motivatie verhoogt wordt en tegelijk het verlies van arbeidstijd door ziekte wordt teruggedrongen.

 

Kortom, de juiste wellness voorziening versterkt de betrokkenheid van medewerkers bij het bedrijf!

 

Wil je meer weten over wellness op de werkvloer?

 

Neem contact op via info@wellsystem.nl